Elnézést kért a pécsiektől a csütörtöki tűz okozója, aki ígéri, minden kárt megtérít

Elnézést kért a pécsiektől a csütörtöki tűz okozója, aki ígéri, minden kárt megtérít

Mint megírtuk, csütörtökön délután nagy területen égett az erdő Pécsen, a Mecsek oldalában. A Katasztrófavédelem akkori közlése szerint Pécs külterületén, az Akó dűlőn épületekbe is belekapott a tűz, amely gyorsan terjedt az erős szélben.

Kósa Mátyás Krisztián azt írta, akarata ellenére okozott balesetet, és minden károsult jogos kárát meg fogja téríteni a lehető legrövidebb időn belül - írja a Pécs Aktuál.

„Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgári jogi értelemben is. Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni”

– írta.

Posztja szerint azonnal oltani kezdte a robbanásszerűen terjedő tüzet, de már nem tudta megfékezni. Azt írta, minden felelősséget vállal, és nem bújik ügyvédek háta mögé.

A Baranya megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság információi szerint a tűzben körülbelül 8 hektárnyi terület volt érintett. Hét ingatlan – ebből két lakóingatlan – károsodott. Három gázpalack is felrobbant. Az oltási munkákban 136 hivatásos és 72 önkéntes tűzoltó vett részt. Ők összesen 44 járművel vonultak föl, és egy helikopter is részt vett az oltásban.