A Medián vezetője szerint az MSZP elnöke szánalmas

Molnár Gyula hétfőn arról beszélt, hogy a Medián súlyosan szakmaiatlan módon járt el.

Hétfő este, Molnár Gyula a HírTV Egyenesen című műsorának vendége volt Botka László lemondása miatt. Az MSZP-elnök az elmúlt egy hét történései mögött egy „politikai forgatókönyvet” vizionált, de azt nem tudta megmondani, hogy ez „milyen műhelyben született meg”. Ellenben nekiesett a Mediánnak, amely 10 százalék alatt mérte a szocialista pártot. Molnár szerint „látszott, hogy súlyosan szakmaiatlan módon járt el” a közvélemény-kutató, amikor „hirtelen valakit felülmért és alulmért”.

„Szánalmasnak tartom, hogy Molnár Gyula a közvélemény-kutatásunkra mutogat, és azzal vádolja a Mediánt, mintha valami politikai boszorkánykonyha tervei szerint politikát csinálna”

– mondta a hvg.hu-nak Hann Endre. Hozzátette: ezúttal is tiszta a lelkiismerete.

„Mi lenne, Molnár Gyula ha azt is felemlegetné, hogy ez év márciusában, amikor Botka László még a ’mézesheteit’ töltötte az MSZP-vel, a Medián publikált egy szintén tárgyilagos, de Botkára nézve alapjában kedvező kutatási eredményt? Netán azzal is politikát csináltunk? És netán a mi politikacsinálásunk következménye az a süllyedés, ami azóta bekövetkezett?”

– tette fel a kérdést.

Szerinte „bátrabb dolog lenne belenézni a tükörbe, mint megpróbálni összetörni azt”.