Meg lehetne büntetni az üléseket ellógó képviselőket, de inkább nem teszik

A házszabály szerint szankcionálhatók lennének, mégsem sújtják pénzbüntetéssel a bizottsági ülésekről sokat hiányzó parlamenti képviselőket.

A lap cikke szerint közel két tucat politikus hiányzott az elmúlt két évben a parlamenti bizottsági ülések több mint feléről.
 
A jogszabályok értelmében a képviselők tiszteletdíja arányosan csökkenthető lenne, ha a bizottsági ülések több mint felén, de legalább három ülésen igazolatlanul nem vesznek részt, ennek ellenére senkit sem büntettek meg.
 
Pedig bőven lett volna kit: a legtöbb hiányzás Simonka György fideszes képviselő nevéhez fűződik, aki az elmúlt két év üléseinek 90 százalékát kihagyta, míg a botrányos ügyekbe keveredett Farkas Flórián az ülések 87,5 százalékén nem vett részt. A DK-s Oláh Lajos a bronzérmes, ő 57 ülésből csak 11-re ment el. 
 
A legtöbbet hiányzók listáján az ötödik az MSZP-s Lukács Zoltán, a hetedik a már visszavonult Schiffer András, a kilencedik Kész Zoltán.
 
A lap megjegyzi: a helikopteres-kötvényes Rogán Antal miniszteri kinevezése előtt az ülések 62 százalékán nem volt végig jelen, pedig ő vezette a gazdasági bizottságot.