Még nincs programja péntekre? - Trump ellen, és mellette is tüntethet

A két megmozdulásra a Szabadság téren, az amerikai nagykövetség közelében kerül majd sor pénteken kora este.

Az Obamát dicsérő rendezvényt a Democrats Abroad - a Demokrata Párt külföldi szimpatizánsait tömörítő alakulat - szervezi. A Magyar Nemzet szerint itt Colleen Bell-nek is köszönetet mondanak majd munkájáért; azért mi reméljük, hogy André Goodfriend, vagy Tsakopoulos Kounalakis "érdemeit" nem akarják méltatni...

Azt, hogy a világ miért lehet hálás a leköszönő elnöknek, egy korábbi összeállításunkban mi is kiveséztük:

Obama, a bukott „megváltó"

Véget ért az Obama-korszak, amely messianisztikus elvárásokkal, euforikus hangulatban, egy „új, szabadabb értékrend" ígéretével indult, de nyolc évvel később már megállapítható, hogy az Egyesült Államok első afroamerikai elnöke sem az országot, sem a világot nem váltotta meg.

Ronald Reagan Szabadság téri szobránál ugyanakkor egy másik összejövetel zajlik majd, ahol a beiktatott elnököt üdvözlik. Erről a demonstrációról egyelőre csak annyit tudni, hogy a New Yorkban élő, korábban a „New York Polgári Kört” alapító, Szilágyi Ákos a szervező.

A Magyar Nemzet információi szerint Szilágyin kívül a fél Sajtóklub veretes megmondásait is végigizgulhatják a résztvevők: Bayer Zsolt, Bencsik András, Bogár László, Nógrádi György és Tóth Gy. László is felszólal.