Megállítjuk az inváziót – az illegális bevándorlás ellen tüntetett a Jobbik Kiskunhalason

A zuhogó eső ellenére is több mint százan gyűltek össze Kiskunhalason a Jobbik „Magyarország a magyaroké” című tüntetés sorozatának helyi demonstrációján.

Patocskai Tamás, a Jobbik kiskunhalasi képviselője, aki az önkormányzatban egyedül szavazott nemmel a menekülttábor létrehozására, elmondta: a halasiak sem kérnek az „úgynevezett menekülttáborokból”.

Emlékeztetett: először csak néhány ezer balkáni bevándorlóról volt szó, később naponta százak, majd ezrek érkeztek. Ha így marad, szinte biztos, hogy milliók fognak jönni – mutatott rá.

A politikus szerint a kormány tudott a várható problémáról, hiszen már 2014-ben körlevélben kérték az önkormányzatoktól, hogy ajánljanak fel helyet menekülttáborokra. Ígértek uniós pénzt, munkahelyeket, „szinte azt hihettük, a Kánaán jön el a bevándorlókkal”. A képviselőtestületben egyedül szavaztam nemmel, és az élet sajnos engem igazolt - emlékeztetett.

„Ha így folytatódik befogadó állomás lesz az egész ország” – szögezte le.  

Patocskai úgy véli, a kormány által alkalmazott eszközök nem alkalmasak „az áradat megállítására.” Olyan kerítés kell, amely valóban megállt parancsol az iratok nélkül, a zöld határon érkezőknek – szögezte le.  

Hangsúlyozta: nem azt mondjuk, hogy aki bizonyíthatóan menekült, annak nem segítünk. A keresztényi szeretet arra kötelez, hogy róluk gondoskodjunk.

Ám, aki valóban menekült, az „miért fut az északi sarkig, Svédországig?” Talán azért, mert nem is igazán menekült?

-tette fe a kérdést a politikus.

A cigányságot még nem sikerült integrálni, ám ők legalább keresztények, még nekik is több esélyük van arra, hogy egyszer majd beilleszkednek a társadalmunkba – mutatott rá Patocska.

Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselő, választókerületi elnök emlékeztetett: 2010 óta tudjuk, hogy „pártunk és kormányunk milyen fontosnak tartja a konzultációkat”. Mégis, azoknak a településeknek a lakóit, ahová menekülttábort terveztek nem kérdezték meg, akarják-e ezt.

Felhívta a figyelmet a migránsok egyre erőszakosabb viselkedésére. Először csak vonatot dobáltak meg, majd két nappal ezelőtt már rendőrre támadtak – emlékeztetett. Elmondta:

A kiskunhalasi kórházba bevittek egy várandós bevándorló asszonyt, akinek a férje azzal fenyegette meg az orvosokat, hogy, ha férfi nőgyógyász nyúl a feleségéhez, felrobbantja a kórházat.

Mi humánus módon közeledünk hozzájuk, ám ők erre követelőzéssel, fenyegetőzéssel válaszolnak – mutatott rá Farkas.

A képviselő úgy véli, a „komolytalan kerítés” egyedül arra volt jó, hogy „néhány fideszes oligarcha profitáljon belőle”, ám önmagában, határőrség nélkül nem ér semmit. Be kell fejeznünk a regisztrációt is, amelyre egy teljesen életszerűtlen egyezmény kötelez minket. A dublini rendelet akkor született, amikor évente néhány száz ember érkezett, most pedig naponta több ezer, ezért már rég el kellett volna törölni -. szögezte le a politikus.

A legtöbb migráns Görögországon keresztül érkezik, ők mégsem regisztrálnak egyet sem. Hasonlóan jár el Olaszország is. Minden további nélkül megtehetik ezt, miközben hazánkat az Unió fenyegeti a regisztráció miiatt – mutatott rá.  Mi ebből a kettős mércéből nem kérünk – szögezte le.

Z.Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke elmondta: sokan azt hiszik, ezt a mostani válságot, majd valaki más, mondjuk, a kormány megoldja. Ki kell,  hogy ábrándítsak mindenkit:  ezt a krízist csak mi oldhatjuk meg – mutatott rá.

Leszögezte: A Jobbik nem kíván semmilyen különleges intézkedést senkivel szemben.

Azt követeljük, hogy minden emberre ugyanazok a törvények vonatkozzanak. Azokra a vadakra is akik rendőrökre támadnak, vonatokat dobálnak, gyújtogatással fenyegetnek

- hangsúlyozta Z. Kárpát.

Amikor néhány tucatnyi csoportokban érkeztek, halk szavúak, és szerények voltak – idézte fel a politikus.  Most, hogy elérték „a kritikus tömeget”, követelőzőek és agresszívak lettek. És ez a jövőben csak még inkább így lesz, ha nem változik semmi – mutatott rá.

Leszögezte:

nem csak népvándorlás zajlik, de lakosságcsere is.

Százezrek vándorolnak ki Magyarországról, és közben ezrek érkeznek idegen országokból – mutatott rá.  

A politikus élesen bírálta Jean-Calude Junckert is, aki le karja telepíteni a migránsokat Európába.

Ezzel a tervvel az Európai Bizottság elnöke egész Európát árulta el – szögezte le Z. Kárpát Dániel.

Hozzátette: jellemző, hogy

a magyar állam egy nap 4300 forintot költ egy migránsra, míg egy munkanélküli magyar emberre alig több, mint 2000-et.

A hatalomnak többet érnek a bevándorlók, mint mi, akiknek ez a hazája – vonta le a következtetést. Akik Martonfán luxuskörülményeket, imatermet, konditermet és négyszeri étkezést akarnak adni a migránsoknak, menjenek el egy magyar kórházba, és nézzék meg, milyen körülmények között kell gyógyulniuk adófizető magyar állampolgároknak – hangsúlyozta Z. Kárpát.

Elutasítjuk a bevándorlók integrálását, és letelepítését. Ez Nyugat-Európában is kudarcba fulladt már. Ezeknek az embereknek teljesen más a magántulajdonhoz, a közösségi együttéléshez és a nőkhöz is, nem illeszthetők be a mi társadalmunkba -. szögezte le.

A Jobbik minden”etnikai átrendeződést”, minden „betelepítést” elutasít – szögezte le. Meg fogjuk állítani az inváziót, Magyarország a magyaroké kell, hogy maradjon.

Szávay István, a Jobbik alelnöke rámutatott: a történelem most éppen itt zajlik körülöttünk. Ha hagyjuk, akkor ezek a történelmi események maga alá temetik a magyar jövőt – véli a politikus.

Róma is azért bukott meg, mert tömegesen fogadott be idegen kultúrájú embereket, és képtelen volt megvédeni a sajátját – idézte fel.

Nem először fordul elő, ami most történik. Ám abban egyedülálló, hogy még soha, egyetlen nép sem üdvözölte „Wilkommen” táblákkal saját hódítóit

- emlékeztetett a politikus.  

Hozzátette: az ország sok helyről fogadott már be embereket, ám a szlovákok, a svábok és sokan mások „beilleszkedtek, jó állampolgárok és jó magyarok lettek” Úgy véli, Nyugat-Európa példája jól mutatja, hogy a most érkező tömegek nem erre készülnek. Saját szokásaik szerint akarnak tovább élni, és „előbb, vagy utóbb ránk fogják kényszeríteni ezek a szokásokat.”

Nem akarunk olyan országban élni, ahol betiltják a Karácsonyt. Ahol azért rúgtak ki egy informatikust, mert szalonnás szendviccsel kínálta muszlim kollégáját, mint Angliában. Nem akarunk olyan országban élni, mint Svédországban, ahol egy népszerű tévést azért hurcoltak meg, mert a képernyőn keresztet mert viselni. Nem akarunk egy olyan országban élni, mint Spanyolország, ahol egy futball klubnak le kell vennie címeréből a keresztet, mert muszlim szurkolóik „érzékenységét” ez zavarja

- sorolta a nyugat-európai példákat Szávay.

A politikus értetlenül áll a baloldali pártok követelőzése előtt, hogy ingyen közlekedhessenek a BKV-n, vagy kapjanak szociális lakásokat.

Ti kitől kaptok szociális bérlakást?

– kérdezte az egybegyűlteket.

A politikus rámutatott: az Egyesült Államok, amely „átlag öt évente szétbombáz egy közel-keleti országot”, egyetlen menekültet sem akar befogadni. Hasonlóan viselkedik Szaúd-Arábia:

szíreket nem fogad be, de az Európába érkezőknek épít 200 mecsetet.

A menekültek sorsa nem érdekli őket, de a kontinens iszlamizációjára semmi pénzt nemn sajnálnak. Ebben a példában minden benne van, ami ránk vár, és ami ellen küzdenünk kell – zárta szavait a politikus.