Megbukott a Fidesz bevándorláspolitikája

A Fidesz mindenkit félrevezetett és ostobának nézett bevándorlás-ügyben - mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik képviselője.

A politikus szerint egyértelmű, hogy a kormány teljesen mást tesz, mint amit kommunikál. Mirkóczki felhívta a figyelmet azokra a felvételekre, melyeken jól látható, hogy a kerítés semmit sem ér, a mögötte szolgálatot teljesítő illetékesek pedig nemhogy nem gátolják a bevándorlókat, hanem kifejezetten segítik őket abban, hogy átjussanak a határzáron.

A képviselő emlékeztetett a Nemzetgazdasági Minisztérium napokban megjelent rendelettervezetére, melyben 59 ezer bevándorlók számára létrehozandó munkahelyre tesznek javaslatot. Mindez meglehetősen abszurd annak fényében, hogy néhány hónapja még olyan óriásplakátokkal árasztották el az országot, melyeken a "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját" mondat állt. "A kormány elfelejtette hozzátenni, hogy ez csak az 59001-edik bevándorlóra vonatkozik" - jegyezte meg Mirkóczki.


Szintén felhívta a figyelmet a kormány.hu-n nemrégiben megjelent salátarendeletre, amely különböző plusz juttatásokat és jogokat adna a menekülteknek: többek közt közmunkát, családtámogatást és egészségügyi támogatást biztosítanának nekik. A Jobbik szerint az ilyen jogi környezet megteremtésével tranzitországból könnyedén célországgá válhatunk.

Mirkóczki idézte Hoffmann Rózsát is, aki egy ma megjelent interjúban arról beszélt, hogy az oktatás legnagyobb kihívását a bevándorlók integrációja fogja jelenti.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy vessen véget a kettős beszédnek és hülyítésnek, és döntsék el, hogy ténylegesen meg akarják-e oldani a bevándorlás problémáját, vagy sem. Amennyiben igen, úgy a Jobbik ebben partner lesz akkor is, ha kétharmados támogatásra van szükség, bohóckodni és asszisztálni az eddig tapasztalható aljas politikához viszont nem szeretnének. A párt arra kéri a kormányt, hogy vitassák meg a tegnap általuk beadott javaslatokat vagy tegyenek le jobbat az asztalra.

Mirkóczki végül megjegyezte: ha évekkel korábban támogatták volna a Jobbik javaslatát a határőrség visszaállításáról, akkor most nem lenne szükség arra, hogy rendőri egységeket nevezzenek át határvadásznak és nem kéne azon gondolkodni, hogy a honvédséget milyen jogi eszközökkel lehet kivezényelni a határra.