Megbukott a földvagyon törvény, megmenekülhetnek a nemzeti parkok

A Jobbik szerint lélegzetvételnyi időhöz jutott a természetvédelem, de félő, hogy a kormány további trükkökkel készül.

Az Alkotmánybíróság hétfőn kimondta, hogy alkotmányellenes a törvény kétharmados többséget igénylő részének feles többséggel való elfogadása, továbbá az, hogy megszűnne egyes védett természeti területek esetében a Nemzeti Park Igazgatóságok által végzett természetvédelmi célú vagyonkezelés és azt a jövőben a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet gyakorolná elsősorban gazdasági elvek alapján. A törvény ebben a formában nem hirdethető ki.

Magyar Zoltán közleményében emlékeztetett rá, hogy a Jobbik mindvégig következetesen bírálta a kormányzat javaslatát, „hiszen az amellett, hogy a fideszes érdekek kiszolgálásáról szól”, komoly visszalépést jelentett volna a hazai természetvédelemben.

A jobbikos képviselő szerint itt az ideje, hogy a kormány végre elfogadja: semmi keresnivalója a természetvédelmi területeken.

„A mai döntéssel, lélegzetvételnyi időhöz jutott a természetvédelem, de félő, hogy a kormány további trükkökkel készül a fideszes haverok földéhségének kielégítésére”

- figyelmeztetett Magyar Zoltán.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy fejezze be az igazságtalan és felháborító földpolitikáját, fogadja el, hogy természeti értékeink megóvása nem lehet pártpolitikai ügy.