Megbukott a Jobbik transzatlanti nyitása!

Legalábbis az Index.hu névtelenséget kérő közeli és távoli forrásai, informátorai, név nélkül nyilatkozó diplomatái szerint. :(

A cikk alapvetően - ahogyan a forrásként feltüntetett Buzzfeed a  hiperkonzervatív amerikai politikusoknak - a fideszeseknek üzen - avagy jobb lesz magatokat távol tartani a jobbikos politikusoktól (talán meglepő, Kovács Béla mindössze egyszer szerepel az oknyomozó kollégák cikkében, őt is csak nagyon sok görgetéssel lehet elérni).
 
De szerezhet-e barátokat a Jobbik az imperializmus fővárosában?
 
- indul az izgalmas felütés, hogy aztán persze kiderüljön a meztelen igazság:
 
"ez a jól öltözött putyinista-homofób-neonáci imázs majd meglátjuk, mennyire jön be Washingtonban, a nyugati imperializmus fővárosában."
 
Ezt alátámasztandó, a szerzők olyan, nemzetközileg magasan jegyzett diplomáciai forrásokkal, vagy azok alakulására rálátó szakértőkkel dolgoztak, mint (idézet a cikkből):
 
1. magyar diplomáciai források,
 
2. egy, a magyar-amerikai kapcsolatokra rálátó informátor,
 
3. egy amerikai diplomata,
 
4. egy kongresszusi munkatárs,
 
5. egy diplomáciai forrás,
 
6. az amerikai-magyar diplomáciai kapcsolatok alakulását közelről figyelő források,
 
végül pedig 
 
7. egy név nélkül nyilatkozó amerikai diplomata.
 
klé
Megszereztük a nyilatkozókról készült fényképet, de kérték, hogy takarjuk ki az arcukat
 
Nem lennénk a Jobbik helyében, ha ennyi munkatárs, informátor, távolról vagy közelről figyelő forrás, illetve névtelenséget kérő diplomata is azt mondja, ne is próbálkozzanak az imperializmus fővárosában, mert felesleges. Találjanak maguknak valami hasznosabb elfoglaltságot, hiszen az Indexen is megírták...