Lejárató anyagot adott át a DK-nak a Fidesz Márki-Zay Péterről

Lejárató anyagot adott át a DK-nak a Fidesz Márki-Zay Péterről

A Fidesz kottája címmel hirdetett sajtótájékoztatót Márki-Zay Péter, ahol egy olyan lejárató összeállításról beszélt, amit állítólag a Fidesz készített és adott tovább a Demokratikus Koalíciónak (DK). Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje közölte, a szóban forgó anyagot egy hete kapta meg a Demokratikus Koalíció vezetőitől.

Márki-Zay Péter elmondta, hamarosan átadja az anyagot a sajtó képviselőinek is kitakarások nélkül, és az internetre is feltesznek egy rövidített változatot.

Magyarországon pártállami módszerekkel dolgozik a kormánypárt, besúgóhálózat működik

- jelentette ki az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Felidézte, korábban a laptopjára, a hódmezővásárhelyi városháza oldalára 2018-ban telepítettek kémszoftver és a Pegasus-botrány is azt támasztja alá, hogy a kormányzat megfigyeli.

Nem félek, hogy bepoloskázzák a hivatal autóját, vagy a telefont lehallgatják, illetve megnézik a levelezésemet, mert semmilyen elektronikus lábnyomom nem bizalmas, vagy ha bizalmas is, semmi olyan nincs benne, amit szégyellni kéne

- jelentette ki a sajtótájékoztatón Márki-Zay Péter, aki jelezte értékeli, hogy a DK ahelyett, hogy használta volna az anyagot, inkább átadta azt neki az előválasztás után a bizalomépítés jeleként. 

A dosszié konkrét tartalmáról azt mondta, nem egy titkosszolgálati anyag, inkább „CIA-ügynökös, békaember-típusú” összeesküvés-elméletekről van szó, amelyek minden valóságalapot nélkülöznek, és rajta kívül még két magánszemély is érintett ezekben. A sajtót arra kérte Márki-Zay, hogy az ő nevüket ne hozzák nyilvánosságra.