Meggyilkolhatták a Balatonnál fesztiválozó osztrák fiút

A 19 évesen elhunyt Vladyslav Shy­shko édesanyja azt követően fordult a magyar nyilvánossághoz, hogy az általa felfogadott magánnyomozó kiderítette:

előfordulhat, hogy a fiút megölték.

Az osztrák Heute című lap írt arról, hogy a vasúti síneken megtalált fiú esetét öngyilkosságként zárta le a magyar rendőrség, ám Vlad édesanyja nem nyugodott bele ebbe a magyarázatba.

A Bécsben tehetséges gördeszkásként ismert fiú augusztusban egy Balaton-parti fesztiválra érkezett hazánkba.

Az első boncolás eredménye szerint a fiút Siófoknál elgázolta a vonat, ám egy újabb boncolás már azt állapította meg, hogy a fiatal sportolót valószínűleg

elkábították és megverték, testét ezután tehették a sínekre.

A bécsi ügyészség már gyilkossági kísérlet miatt nyomoz az ügyben. Vlad édesanyja szerint az sem kizárt, hogy fia halálát a koponyájára mért ütés okozta, és már halott volt, amikor a sínekre tették – öt kilométerre attól a helytől, ahol rátámadtak.

Az áldozat családja most olyan szemtanúk jelentkezését várja, akik augusztus 10-én hajnali 2 órakor láthatták a támadást vagy a veszekedést a siófoki Szabadfürdő utca szórakozóhelyein.

Thomas Nirk, a család ügyvédje a lap szerint közölte, hogy egyelőre nincs új információ, és szemtanú sem jelentkezett.

A fiúról egy osztrák boncnok állapította meg, hogy halála idegenkezűségre utal, de hogy mi látható a felvételeken, azt egyelőre senki sem közölte a családdal.