Meggyilkolták Bagdy Emőke fiát az Egyesült Államokban

Meggyilkolták Bagdy Emőke fiát az Egyesült Államokban

Több késszúrással vetettek véget Császár Zsolt életének Phoenixben.

Egy férfi több késszúrással megölte Császár Zsoltot, Dr. Bagdy Emőke fiát az egyesült államokbeli Phoenixben – írja a Blikk; később maga a pszichológus is megerősítette az értesülést.

Több késszúrással késelték halálra Bagdy Emőke 53 éves fiát október 21-én. Az ismert pszichoterapeuta a gyilkosság híre kapcsán a lapnak úgy nyilatkozott:

„Igaz a hír, megölték a fiamat. Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra.”

Az elkövető, a 18 éves Yaaliyah Ezekiel Jackson vallomásából kiderül, azt állítja, hogy a nővére lakásán vendégeskedett Császár Zsolt, majd egy összeszólalkozás után, önvédelemből szúrta meg több ízben is áldozatát. Jackson elmondása azért fogott kést, hogy megfenyegesse a magyar férfit, miután kérésére nem rögtön vitte ki a cuccait a fürdőszobából zuhanyzását követően - számol be a bírósági dokumentumok nyomán egy arizoniai lap.

Összevesztek, lökdösődtek, majd az amerikai férfi háromszor döfte kését Császárba, ezután pedig tovább dulakodtak, és a fiatalabbik férfi újabb három késszúrást ejtett rajta a hálószobában.

Az elkövető felhívta nővérét azzal, hogy megölte Császárt, és a 911-et is felhívta. A rendőrségnek pedig a sportos fizikumú Jackson azt mondta, hogy fenyegetve érezte magát, ezért ragadott fegyvert a nála kisebb termetű és idősebb férfi ellen. Az eddig próbaidőre bocsátott Yaaliyah Ezekiel Jacksont mostanra letartóztatták, hirtelen felindulásból elkövetett gyilkossággal vádolják.

Bagdy Emőke viszont úgy tartja, mindez másképp történt:

„A fiamat – aki teológus volt – egy rendezvényre hívták, azonban tőrbe csalták. Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt.”

(Címlapkép: Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a pszichológiatudomány kandidátusa, miután átvette a Duna-díjat 2021. december 2-án. MTI/Cseke Csilla)