Meghalt a légpuskával fejbe lőtt oldi csecsemő

Meghalt a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján kedd délután az a 11 hónapos csecsemő, akit apja légpuskával sebesített meg a baranyai Old községben.

Stankovics József egyetemi docens azt mondta: a gyermek kritikus állapotban volt, életét a gondos orvosi ellátás ellenére sem lehetett megmenteni.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi közleménye szerint a gyermek október 16-án lőtt fejsérüléssel került a siklósi kórházba, majd a pécsi klinikára, miután 22 éves apja az otthonukban nem kellő körültekintéssel rakta le, s véletlenül elsütötte töltött légpuskáját, a lövedék pedig a kisfiát találta el.

A férfi ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás.

Fejbelőttek egy csecsemőt Baranya megyében

A rendőrség megállapította, hogy egy 22 éves helybéli férfi a lakásában nem kellő körültekintéssel rakta le töltött légpuskáját, véletlenül elsütötte azt, és így találta el 11 hónapos kisfiát.A férfi ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indult büntetőeljárás.A BMRFK közleménye szerint a mentők diszpécsere tett bejelentést a rendőrség ügyeletére arról, hogy vasárnap 12 óra körül lőtt fejsérüléssel szállítottak a siklósi kórházba egy 11 hónapos oldi kisgyermeket, állapota kritikus.