Megijedt a nyilvánosságtól? Mégsem tart fáklyás békemenetet Bicske fideszes polgármestere

Megijedt a nyilvánosságtól? Mégsem tart fáklyás békemenetet Bicske fideszes polgármestere

Békemenetet ígért a fideszes pedofilbotrány miatt reflektorfénybe került város kormánypárti polgármestere, de az erről szóló cikkek után eltüntette a rendezvényt beharangozó facebook posztjait.

A szárligeti és óbaroki független, de kormányközeli polgármesterekkel közösen szervezett fáklyás békemenetet Bicske fideszes polgármestere. Bálint Istvánné a hazai gyermekvédelem jobb működése, a bántalmazott segítése helyett a béke mellett tervezett menetelni.

Ahogy a kormánypárti politikus írta:

az Isten, a haza és a család szentháromságáért való kiállásként.

A kampányhajrában a fővároson is végigvonultak volna a kormány leglelkesebb támogatói, a tervek szerint március 15-én. Azonban úgy néz ki, a hírverés meghátrálásra késztette, vagy legalábbis a békemenetről szóló közösségi médiás bejegyzéseit törölte. Bicske fideszes polgármestere, Bálint Istvánné tartott volna beszédet a rendezvényen.

A fideszes békemenetek szervezőjeként ismert (ál)Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke, Csizmadia László úgy véli, a pedofilbotránnyal a „jobboldal” (értsd: a Fidesz - a szerk.) „erkölcsi talapzatot szilárdított meg”, mert Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter lemondásukkal erkölcsi példát mutattak Istentől, hazától és a magyar családoktól.

(Címlapkép: A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői a Margit hídon 2022. március 15-én. MTI/Balogh Zoltán)