Megint győzedelmeskedett az igazság a TV2 felett - bocsánatot kell kérnie a Jobbiktól

Mint írták, a párt által benyújtott kérelem kapcsán indított hatósági eljárás eredményeként megállapították, hogy a TV2 Tények című műsorának egyik augusztusi adásában, egy hihetetlen oknyomozás keretében, a Volt jobbikos elnök hamisított című hírblokkban és a soron következő adásaikban sem közölték a Jobbik álláspontját, ezáltal nem tettek eleget a műsorszámok sorozatában a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének.
 
Természetesen érthető volt a TV2 reakciója, hiszen ha a nemzeti párt véleménye is helyt kap az említett adásban, úgy az egész sztori összedőlt volna. Igaz, ehhez elég lett volna az utca emberét megkérdezni az adott leleplezésről: vajon mi köze egy pártnak ahhoz, hogy egy volt tagja mit csinál azután, hogy kilépett a tagságból? Az meg csak tetézte az oknyomozás abszurditását, hogy a Jobbik, amint tudomást szerzett az előállításról, nem talált ki dajkamesét, mint ahogy azt eddig megszokhattuk a hazai belpolitikában, és elismerte, hogy a nyékládházi eset egyik tettese valóban tagja volt a pártnak, ám a bűncselekmény elkövetésének pillanatában már rég nem volt az.
 
Ugyanakkor a médiatanács döntött arról is, hogy hatósági eljárást indít parlamenti képviselői bejelentés alapján, amelyben kifogásolták Boross Péter volt miniszterelnöknek a Magyar Hírlapban és a magyarhirlap.hu oldalon a migrációval kapcsolatos nyilatkozatát (KATTINTSON IDE és olvassa el a Boross-interjúról készült anyagunkat). A testület álláspontja szerint a szóban forgó médiatartalom alkalmas lehetett a bevándorlókat érintő megtévesztő, sztereotip vélemények felerősítésére, így ezeknek a sajtótermékeknek a vélelmezhetően kirekesztő tartalma hatósági eljárás indítását tette szükségessé - írták.