Megint hatalmasat hazudott az MTVA – csak fideszes politikus maradhat talpon?

Tavaly júniustól egy Habony Árpád érdekeltségéhez köthető cég készíti a kvízműsort. 

Az ügyben Kozba Miklós, az MTVA sajtófőnöke a 24.hu-nak azt állította: „az első casting során Varga Dániel nem mondott el mindent magáról, ezért a produkció ezzel foglalkozó munkatársai újabb kérdéseket intéztek hozzá. Így az, hogy politikus, csak a későbbi telefonos elbeszélgetésen derült ki.

Tehát Varga Dániel nem árulta el elsőre, hogy politikusként dolgozik. A produkció a múltban is törekedett rá, és most is igyekszik elkerülni, hogy bármilyen elkötelezettségű hivatásos pártpolitikus szerepeljen a Maradj talpon! c. műveltségi vetélkedőben.”

Kobza Miklós közölte továbbá azt is, hogy ez természetesen egyaránt vonatkozik minden politikai tömörülés választott tagjára vagy tisztségviselőjére.

Természetesen az MTVA sajtófőnöke által elmondottak nem állják meg a valóságot. Varga Dániel ugyanis a válogatón sem titkolta munkáját, külön rákérdezett, hogy ez jelenthet-e problémát, ám azt a választ kapta, hogy nincs ezzel semmi gond, hiszen

számos önkormányzati képviselő, polgármester és országgyűlési dolgozó fordult már meg náluk.

Beszédes, hogy a rossz hírt közlő MTVA-s munkatárs be is vallotta, hogy valójában politikai okok állnak a háttérben.

Az MTVA eljárása azért sem különösebben meglepő, mert tavaly júniustól a Habony Árpád köréhez tartozó Apropó Média Kft készíti a népszerű kvízműsort. Decemberben, az év utolsó adásának felvétele után váratlanul kirúgták az egész korábbi stábot.

Kitiltották a Maradj Talpon-ból, mert jobbikos

Varga Dániel hétfő esti Facebook-bejegyzésében tette közzé megdöbbentő történetét. A fiatalember nemrégiben jelentkezett a Maradj Talpon-ba, elmondása szerint a castingon "mindenki nagyon kedves volt", a végén pedig közölték vele, hogy várják a műsorba. Erről később e-mailt is kapott, amely szerint a felvétel január 11-én lesz.