Megkezdődött a Balaton Sound

Mint a fesztivál induló napján tartott sajtóbejáráson kiderült, megújult és bővült a programhelyszínek szinte mindegyike. A fesztiválon új elemként megjelennek a sport- és szabadidős programok a vízben és a vízparton egyaránt.
   
A MasterCard Balaton Sound szervezői szerint a fesztiválon fellépő mintegy 80 fős nemzetközi gárdában a világ top 20 dj-jéből hét ott lesz, köztük Hardwell és a Dimitri Vegas & Like Mike duó. A látogatók összesen 200 produkciót élvezhetnek 15 színpadon és programhelyszínen.
   
Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója arról beszélt a bejáráson, hogy tavaly több mint 2 millió napot töltöttek el hazánkban a fesztiválokra és egyéb rendezvényekre érkező külföldiek, akik 33,7 milliárd forintot költöttek itt tartózkodásuk alatt. Ez jól mutatja a fesztiválturizmus növekvő tendenciáját. Kitért arra is, hogy a Balaton látogatói túlnyomórészt belföldi vendégek. "Fontos lenne elérni, hogy minél több külföldi érkezzen a Balatonhoz. Az olyan fesztiválok, mint a Sound nagyban hozzájárulnak ehhez" - mondta.
   
Fülöp Zoltán, a rendezvény egyik főszervezője közölte, hat évre szóló megállapodást írtak alá Zamárdival, az együttműködés több rendezvényre is vonatkozik. Idén nagyszabású rekultivációs munkákat végeztek a fesztivál területén. Több tíz millió forintot fordítottak arra, hogy a tavalyi nagy esőzések miatt tönkrement területek füvesítésére és a vízelvezetés megoldására - hangzott el.