Megköszönik az aktákat - innentől majd a kínaiak elintézik Nancy gyilkosát

A magyar nyomozók összekészítették a lány aktáját és azt, a bizonyítékokkal együtt átadják a kínai kollégáiknak.

Jao Kao-pengra elvileg halálbüntetés vár az ázsiai országban, de azt nem tudni, hogy akkor miért utazott hazájába. A Blikk szerint azért, mert az elkövető, aki a korábbi hírek szerint szerelemféltésből, más források szerint bérgyilkosként követte el a bűncselekményt nem tudott magyarul, ezért rettegett a magyar börtönviszonyoktól. Úgy látszik, hogy a Kínai Népköztársaságban alkalmazott méreginjekciójától ellenben nem tartott a kegyetlen gyilkos. Jao Kao-peng úgy döntött, hogy inkább meghal, mintsem, hogy kicsit megtanuljon magyarul.

Sajtótalálgatások szerint a kínai méreginjekció hatóanyagához hasonlatos szérummal lett öngyilkos Welsz Tamás egy rendőrautóban. Nancy apja szerint meggyilkolt lánya ismert egy politikust, akitől félt.

A közeli rokon szót ejtett egy rendőrautóban meghalt férfiről is, és arról, hogy a politikus keze nagyon messzire ér. A Blikk azt is tényként kezeli, hogy Nancy kuncsaftjai között egy politikus is volt, a lány és „kolléganői" vidéki partikon kerültek közel az előkelő körökhöz.  Elvileg a lány édesanyjának Akácfa fa utcai lakásából eltűnt Nancy egyik telefonja is, amin akár a politikusról készült videó is rögzítésre kerülhetett.