Megnémult a magyar diplomácia, pedig hazánkba jött Fehérorország külügyminisztere kedden

Megnémult a magyar diplomácia, pedig hazánkba jött Fehérorország külügyminisztere kedden

A kormány valamiért nem verte nagy dobra Szergej Alejnyik magyarországi látogatását.

Kedden a déli órákban Magyarországra érkezett és Nagy István agrárminiszterrel is tárgyalt már Szergej Alejnyik, Fehérorország külügyminisztere – írja a 444 a fehérorosz BelTA hírügynökség cikke nyomán.

Mint arra a portál is rámutat:

a magyar kormány nem kommunikálta előre, hogy Alejnyik Magyarországra érkezik, sem pedig azóta, hogy itt van. Pedig a belarusz hírügynökség tájékoztatása szerint szerdán a Moszkvából hazaérkező Szijjártó Péterrel is találkozni fog Szergej Alejnyik.

A látogatásról egyébként Nagy István Facebook-oldalán találni képeket. A poszt szövegéből pedig az is kiderül: "a Belarusz Köztársaság és Magyarország között komoly együttműködés alakult ki a baromfitenyésztés és a vetőmagtermesztés területén. A kedd délutáni megbeszélésen szóba került a két ország agrárpolitikája, a traktorgyártás témaköre és az állategészségügy kérdése is".

Emlékezetes, a magyar külügyér februárban járt Minszkben, az Európai Parlament akkor állásfoglalásban bírálta a magyar külügyminisztert, mert látogatása „ellentétben áll a Fehéroroszországgal és Oroszország Ukrajna elleni agresszív háborújával kapcsolatos uniós politikával”.

(Címlapkép: Nagy István/Facebook)