Megölték a Hezbollah több vezetőjét

Izrael ismét rakétacsapást mért a Golan-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló részére. A támadás során életét vesztette a Hezbollah több fontos vezetője is.

A libanoni al-Manar televízió közlése szerint a fegyveresek éppen egy felderítő akciót végeztek, amikor megölték őket.

Egy izraeli tévécsatorna úgy tudja, az egyik csapásban katonai helikopterről, egy másikban pedig harci repülőgépekről lőttek rakétákat a szomszédos Libanonból és a szintén siíta Iránból származó, de Szíriában harcoló fegyvereseket szállító járművekre a Golán-fennsík izraeli határhoz közeli, de szíriai részén, Quneitra körzetében

A csapásokban a tévé értesülése szerint életét vesztette több libanoni és iráni fegyveres. A halottak között van Abu Áli al-Tabtabái iráni tiszt, valamint a konvojt vezető Abu Ísza Abdesz-Szalím, a Hezbollah Szíriában harcoló egységeinek második legfontosabb parancsnoka.

Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió úgy értesült: a támadás során meggyilkolták Jihad Múgnijét, a Golan-fennsíkon állomásozó Hezbollah erők parancsnokát is.  A 24 éves férfi a szervezet egyik alapítójának, a 2008-ban Damaszkuszban merénylet áldozatául esett Imad Múgnijének a fia volt. A hírt a Hezbollah is megerősítette.

A támadás során összesen hatan haltak meg. Az akciót egy meg nem nevezett izraeli katonai forrás megerősítette. Ugyanakkor hivatalosan nem vállalta magára az izraeli vezetés.

Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője egy interjúban a közelmúltban kijelentette, hogy a „Hezbollah ma erősebb, mint valaha. Ha izraeli támadás lesz Libanon ellen, akkor megfelelünk az elvárásoknak”- emlékeztetett a Maarív nevű izraeli újság honlapja vasárnap.