Megrázó klipben buzdít az Iszlám Állam elleni harcra a "kurd Shakira"

Ennél érzékletesebben talán még soha nem mutatták be a kurdok szenvedéseit és hősies ellenállását Szíriában és Irakban. 

 
A videó három hónapig készült és a végeredmény egy hihetetlenül profi már-már kisjátékfilm lett. Az első két-három percben (amelyben egy békés kurd falu lerohanását látjuk) azt hiheti a néző, hogy egy hollywoodi szuperprodukciót lát. 
 
A forgatás egy Moszul melletti kis településen zajlott, 
kevesebb, mint három kilométere az Iszlám Állammal szembeni frontvonaltól. 
A munkát több alkalommal is fel kellett függeszteni a harcok miatt.
 
 
Az énekesnő nem csak a közelben folyó fegyveres küzdelem miatt kockáztatott sokat. Ha az IÁ pribékjeinek kezére került volna, szinte biztos, hogy megölik. Már kurd függetlenségi harcokról szóló "Risk it all" című nóta megjelenése után is halálos fenyegetések sorát kapta a dzsihádistáktól, akiknek a halállistáján igen előkelő helyet foglal el. De nem is marad adós nekik. A forgatás idején saját bevallása szerint 
 
maga is átlőtt egy gránátot a frontvonalon.
 
Helly Luv Helan Abdulla néven született iráni kurd családba. A nyolcvanas években zajló, rendkívül véres iraki-iráni háború idején Szaddám Huszein népirtása elől édesanyjával menekülnie kellett hazájukból. Egy ideig Törökországban éltek, majd Finnországba költöztek. Az énekesnő 18 éves korában költözött ki Amerikába, itt talált rá a siker is. Ma már sokan a "kurd Shakira" -ként emlegetik. 
 
"Revolution" című dalával azt akarja üzenni, hogy 
 
mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy megállítsuk a háborút és a dzsihádistákat.
 
Nem utolsó sorban pedig reményt akar adni saját népének, hogy összefogva képesek megvédeni hazájukat az Iszlám Állam hordáival szemben.  
 
Ja, és amúgy a zene is egész jó.