Mégsem ma született bárányok az érdi házfoglalók? Büntetőeljárást indított a rendőrség

A rendőrség szerint nem igaz, hogy az érdi egyenruhások tétlenül nézték végig, hogy "az asszony házába több személy egyik napról a másikra beköltözött és az ott lévő bútorokat kidobálták, illetve zaklatták a nőt és lányait."

A rendőrség ugyanis az irányadó tényállás alapján zaklatás- és rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított

– áll a hatóság közleményében.

Ugyanakkor a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nehezményezte, hogy arról nem adtak tájékoztatást, hogy az ominózus ingatlan „cseréje” (az igazság szerint nem tisztán csere, legfeljebb adásvétellel kombinált csere - szerk.) és az említett személyek oda történő beköltözésének jogszerűsége polgári peres eljárás tárgyát képezi, abban a rendőrségnek nincs hatásköre eljárni és döntést hozni.

Elismerte a hatóság azt, hogy az érdi asszony többször a helyszínre hívta a rendőröket, de szerintük a kiérkező rendőrök a szükséges intézkedéseket megtették, egyszer sem zavarták el őket a házból az ott tartózkodó személyek. "Nem igaz továbbá az sem, hogy a rendőrök jelenlétében bárki fenyegette, vagy zaklatta volna az asszonyt és egyik lányát" –  állítja a rendőrség. A rendőrség válaszából mindenesetre úgy látszik, hogy más állításokkal ellentétben igenis volt zaklatás és rongálás, legalábbis a rendőrség elrendelte a nyomozást ennek gyanúja miatt.

Mindezektől függetlenül a hétfői titokzatos tűzeset kapcsán a rendőrség ismeretlen tettes ellen emberölési kísérlet gyanúja miatt is nyomoz, de ez lényegében egy másik ügy.

Hozzáteszik: az Érdi Rendőrkapitányságot korábban vezető Pintér Lajos rendőr alezredes vezetői kinevezésének visszavonása és a szóban forgó eset nincs egymással összefüggésben, a vezetőváltás nem konkrét ügyhöz kapcsolódó döntés eredménye volt.