Megszületett az ítélet: Ungárnak fizetnie kell a nem buzeráns Kocsisnak

Kocsi: „olyan messze áll tőle a homoszexualitás, mint Makó Jeruzsálemtől.”

Kocsis Máté ma örömmel adta hírül:

„A bíróság ma kimondta, hogy Ungár hazudott, ezért bocsánatkérésre kötelezte. Ezzel a feleségem, a gyermekem és én magam is jogi elégtételt kaptunk, de azt a morális kárt, amit okozott, soha nem fogjuk neki elfelejteni.”

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében megállapította, hogy Ungár Klára - egykori SZDSZ-es politikus - megsértette Kocsis Máté józsefvárosi polgármester jó hírnevét - közölte az Index. Ungár Klárának így törölnie kell az ügyet kirobbantó Facebook-posztjából a Kocsis Mátéra vonatkozó szövegrészt, illetve a közösségi oldalon bocsánatot kell kérnie, továbbá kétmillió forint sérelemdíjat kell fizetnie a polgármesternek.

Ungár egy Facebook-bejegyzésben arra utalt, hogy Kocsis Máté és Szájer József (54) fideszes EP-képviselő az LMBTQ közösség tagja. Kocsis akkor azt reagálta, hogy "nem vagyok buzeráns!", mi több kihangsúlyozta:

„olyan messze áll tőle a homoszexualitás, mint Makó Jeruzsálemtől.”

Az ítélet indoklása szerint a bíróság kizárólag a valótlan tényállítást vette figyelembe, amit rágalmazásnak talált. Ungár Klára ügyvédje ellenkeresetet terjesztett elő, amelynek értelmében a sérelmezett közlés egy, a polgárok magánéletét érintő közéleti vitában hangzott el, ezért a politikusoknak, így Kocsis Máténak is el kell viselnie, ha az ő magánéleti kérdéseik kerülnek napirendre.