Megvan a Jobbik új országgyűlési képviselője

Fejér megyének és a Dunántúlnak lesz egy újabb nemzeti képviselője.

- Országos szinten még viszonylag kevesen ismernek, bár számos olyan ügy volt, amikor bekerült a médiába is a neved. Mióta vagy képviselő, mivel foglalkoztál eddig a politikában és a civil életben?

- Lassan hat éve, 2010-óta vagyok Dunaújváros képviselő-testületében jobbikos önkormányzati képviselő. Városomban számos korrupciós ügyet lelepleztük. Ezek közül talán a legismertebb, a település közvilágításával kapcsolatos botrány. Mint ismeretes Dunaújváros közvilágításának korszerűsítésére több mint 200 millió forintot költöttek, ám a felhasználását követően a városban a látási viszonyok nemhogy javultak volna, hanem érezhetően romlottak. Emiatt számos baleset is történt. Ezért Sneider Tamással, a Jobbik alelnökével közösen feljelentést is tettünk a Legfőbb Ügyészségen. A civil életben egy középiskolában dolgoztam hálózati mérnökként és óraadó tanárként, ezt a tevékenységet azonban az önkormányzati munkám miatt szüneteltettem.

- Úgy tudom, hogy civil szervezetek munkájában is szerepet vállalsz.

- Igen, tavaly ősz óta az elnöke vagyok a több száz tagot számláló Magyar Önkormányzati Képviselők Közösségének. A szervezet kiemelt célja az önkormányzatiság intézményének és a civil társadalomnak az erősítése. Ennek keretében különböző képzések és oktatások szervezésével segítjük az önkormányzati képviselők munkáját. Megjegyezném, hogy a civil életből hozott tudásomat is szeretném a képviselői munkám során is kamatoztatni.

- Országgyűlési képviselőként mely területekkel szeretnél foglalkozni?

Célom, hogy minél több korrupciós ügyet leleplezzek. Küldetésemnek tekintem, hogy a Dunaújvárosban ezen a területen elért eredményeket országos szintre is kiterjesszem. Mint már említettem, számos ügyet vizsgáltunk az elmúlt hat évben és számos feljelentést is tettünk. Emellett az oktatás, a szakképzés, illetve a foglalkoztatottság és a munkaügy lesz a szakterületem. Mandátumom megszerzésével Fejér megyének és a Dunántúlnak lesz egy újabb nemzeti képviselője.

[video:https://youtu.be/FQeTGZztpfg]

Frissítés: Pintér Tamással az N1TV is készített interjút: