Menczer szerint a zárás alatt a gazdaság egy nap alatt 10-15 milliárd forintnyi veszteséget szenvedett el

Menczer szerint a zárás alatt a gazdaság egy nap alatt 10-15 milliárd forintnyi veszteséget szenvedett el

A teljes zárás alatt a magyar gazdaság egy nap alatt 10-15 milliárd forintnyi veszteséget szenvedett el, az adatok alapján több mint 500 milliárd forintot nyert Magyarország azzal, hogy keleti vakcinát is vásárolt - jelentette ki Menczer Tamás csütörtökön Zalaegerszegen, A jelen technológiai és kulturális kihívásai című konferencián.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kiemelte: a keleti vakcináknak köszönhetően a magyar oltási adatok sokkal jobbak az európai átlagnál. A lakosság több mint 48 százaléka megkapta már legalább az első koronavírus elleni oltást, az európai átlag 32 százalék - számoot be róla az MTI.

Nálunk lett a legmagasabb a pénzromlás üteme az egész Európai Unióban

Több hónapja hol a lengyelek, hol a csehek magasabb éves inflációs adatot közöltek, mint a magyar statisztikai hivatal, idén áprilisban azonban nálunk lett a legmagasabb a pénzromlás üteme az egész Európai Unió tekintetében az Eurostat szerdán közzétett, végleges áprilisi adatai alapján, írja a Portfolio.

"Április 30-ig 4 millió embert oltottak be, a keleti vakcina nélkül ezt a számot július második felében értük volna el, így másfél, két hónapig érvényben maradtak volna a korábbi korlátozások, a vakcina-politikának köszönhetően előbb tudtunk fokozatosan nyitni, előbb tud az élet visszatérni a rendes kerékvágásba" - fogalmazott az államtitkár.