Menekülőben a Fidesz. Forrai: "az igazamat megvédem"!

A Fidesz sajtótájékoztatóján megjelent a megvádolt Forrai: perrel fizet a hazugságokért.

A fideszes Halász Jánosnak mindössze az Andy Vajna tulajdonában álló TV2 szerdai híradójának vonatkozó összeállítását kellett volna felolvasnia, ez nagyjából 10 sornak felel meg, persze elhelyezve benne egy Kovácsbélázást is. Ahogy arról az Alfahír beszámolt, a Habony-média egy igen gyenge lábakon álló offshore-históriát állított össze a Jobbikkal kapcsolatban, amelyet a lapunkban megjelenő információk egyébként megcáfoltak.

A sajtótájékoztatóra eljött a megvádolt Forrai Richárd is, aki miután végighallgatta a vádbeszédet, és az egyéb újságírói kérdéseket is, jelezte, ő is kérdéssel fordulna a kormánypárti politikushoz.

Továbbra is titkolják a fideszes offshore-lovagok számát

„Kerényi János nem érintett offshore-ügyben, ez az ügy lezárult. Horváth János már nem tart kapcsolatot a Fidesszel, és ez az ügy is lezárult. Andy Vajna pedig nem tagja a Fidesznek” - válaszolta lapunk kérdésére Halász János, amikor a fideszes offshore-lovagokról kérdeztük őt. Lapunknak elmondta, hogy azért nem fogják aláírni a Jobbik szándéknyilatkozatát, amelyben arról nyilatkoznának a Fidesz-frakció tagjai, hogy nincsen offshore-cégük, mert a leadott vagyonnyilatkozatukból minden kiderül.

„Én nagyon jó kiállásnak tartom, hogy eljött, de ne verjük szét a sajtótájékoztatót. Menjünk ki, beszéljünk, a sajtótájékoztatón a sajtókérdéseire válaszolunk"

- próbált hárítani Halász János, miután láthatóan nem tudott mit kezdeni azzal, hogy szemtől szemben, a nyilvánosság előtt is be kellene mutatnia a bizonyítékokat (tegyük hozzá, Halász nagyon óvatosan fogalmazott, sajtó „híradásokról” beszélt Forrai kapcsán, de így is jobbnak látta azt vállalni, hogy a kamerák kereszttüzében otthagyja az Iránytű Intézet ügyvezetőjét, mintsem hogy közösen göngyölítsék fel a vélt vagy valós jobbikos offshore-botrányt).

Sajtótájékoztató a folyosón

Napok óta egy nagyon komoly lejáratókampány zajlik ellenem a fideszes médiumok által bemutatott komplett hazugságok, félinformációk alapján – ezt már Forrai Richárd rögtönzött sajtótájékoztatóján jelentette ki a fideszes sajtóterem mellett,

"a mai látogatással az volt a célom, hogy tisztázzam a vádakat, másrészt kíváncsi voltam, hogy a képviselő úr a szemembe meri-e mondani azokat a képtelenségeket, felmeri-e olvasni azt a hazugságáradatot, amelyek a sajtó egy részében megjelentek",

tette hozzá Forrai.

Leszögezte:

„soha nem volt offshore cégem, soha nem voltam offshore cég tagja, tulajdonosa, és nem is álltam ilyen céggel kapcsolatban”.

Hangsúlyozta, hogy minden egyes jobbikos szerződés mögött teljesítmény is volt, amelyet az illetékes hatóságok minden esetben ellenjegyeztek, ellenőriztek. Elmondta, hogy a Panda Investments soha nem állt sem a Jobbikkal, sem pedig az ő cégeivel szerződéses viszonyban.

„Az igazamat megvédem”

- húzta alá.

Minden médium, amely átvette ezt a hazugságáradatot, számíthat jogi eljárásra, minden mondatot meg fogunk vizsgálni, figyelmeztetett Forrai Richárd.

A krónikához tartozik, hogy bár jelen voltak a Habony-művek stábjai, mégsem tettek fel egyetlen kérdést sem Forrainak, annak érdekében, hogy tisztázzák a helyzetet. Nyilván nem is volt ez a céljuk.