Három év börtönre ítélték Mengyi Rolandot

Voldemort.

Első fokon három év szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék Mengyi Rolandot, a Fidesz volt országgyűlési képviselőjét, akit költségvetési csalással és befolyással való üzérkedéssel vádoltak. A Voldemort becenévvel illetett politikus az ügy hatodrendű vádlottja volt, a vád szerint 2015-ben kenőpénzért vállalta, hogy megbundáz egy 500 millió forintos európai uniós, szociális szövetkezetek támogatására kiírt pályázatot.

Mengyi 5+5 millió forint "alkotmányos költséget" kért. A Voldemort becenevet pedig azért kaphatta, mert a vállalkozókkal közölték, semmilyen körülmények között nem szabad kimondani a nevét. A sztori ott bukott meg, hogy a vállalkozók végül nem nyerték meg a pályázatot és az egész bandát lehallgatták az adónyomozók.

Az üzletfelek később elkezdték visszakövetelni a kenőpénzt, a közvetítő K. Péter Mengyihez fordult, aki odaadta neki az összeget, de az átadásnál lekapcsolták őket a nyomozók.

Szilágyi György, a Jobbik szóvivője, frakcióvezető-helyettese csütörtöki közleményében azt írta, valójában egy elterelő hadművelet zajlik, hiszen Mengyi Roland csak egy "a több száz NER lovag közül, akik 2010 óta, Orbán Viktor vezetésével, szabadrablást hajtanak végre az országban."

Úgy fogalmazott, „a kedves vezető beáldozta Mengyit saját maga és a többi NER-lovag védelmében”, hogy azt mutassa a nemzetközi közvéleménynek, nálunk üldözik a bűnt, a hatóságok teszik a dolgukat és működik az igazságszolgáltatás, pedig nem.