Mennyit fizetnek, ha letépkedjük Vona plakátjait?

Most betekinthetnek a Kubatov-lista működésébe, ahol óránként ezer forint a hazaszeretet. 

A 444.hu-nak álnéven nyilatkozó egykori SZECS-es fiatal, aki tavaly mindhárom országos választáson dolgozott, azt mondta: olyan billegő körzetekben vetették be őket, ahol nem volt biztos a fideszes jelölt győzelme. Ugyanakkor tovább is mentek: Volt, hogy más pártoknak és jelölteknek segítettek be csak azért, hogy az gyengítse a Fideszre legnagyobb veszélyt jelentő indulót – magyarán előfordult, hogy a Jobbik vagy valamelyik baloldali párt jelöltjének gyengítéséért egy másik indulót segítettek, hogy megosszák fideszes jelölt ellen induló tábort.
 
A cikkben István néven nyilatkozó aktivista azt mondta, titoktartási nyilatkozatot írattak velük alá, sőt, azt is tudtukra adták, hogy aki kárt okoz a SZECS-nek, az soha nem fog állami munkát kapni, de még a családtagjai sem. Az aláírásgyűjtések többnyire a rezsicsökkentés vagy valamelyik EU-s döntés ellen irányultak, legalábbis papíron.
 
Döbbenetes, de István szerint külön jutalom járt annak, aki sok adatot szerzett arról, hogy ki nem fideszes.

Így megy ez?

"Demokrácia"

Az órabér 2013-ban 900 forint, 2014-ben már 1000 forint volt - árulta el István.
Az adatgyűjtés után a választásra való figyelmeztetés is fontos szerepet játszott a SZECS-ben, ami azt jelenti, hogy a szavazás napján személyesen keresték fel a fideszesként regisztrált lakosokat, akiket megkérdeztek, hogy elmentek-e már szavazni. Ha nem voltak otthon, egy nap többször is visszamentek.

Vona Gábor ellen nagy volt a mozgósítás

Az egyik legkomolyabb akciót állítólag Gyöngyösön hajtották végre a tavalyi parlamenti választáson, ahol Vona Gábor Jobbik-elnök is indult. A 444.hu szerint itt két hetet töltöttek az aktivisták, és volt, hogy még erősítést is kaptak más csoportokból. A választáson végül a fideszes Horváth László kis különbséggel győzte le Vona Gábort: a Fidesz-KNDP indulója 19.798, a Jobbik-elnök pedig 19.159 szavazatot kapott. Ekkora különbségnél vélhetően nagy szerepet játszott a SZECS működése.
István úgy tudja, az egyik szervezeti vezető ráadásul plusz pénzt adott annak, aki letépkedte Vona plakátjait. „A plakátfirkálók viszont nem mi voltunk, azt szerintem a Hit Gyülisek csinálták” - mondta.
Ózdon így működött a Kubatov-lista, de ott nem jött be
 
A leírtak szerint a fizetéseket a Lendvay utcai Fidesz-székházban, később pedig a Polgárok Házában lehetett átvenni, de ha munka közben kérdezték őket, azt kellett mondaniuk az aktivistáknak, hogy ingyen csinálják az egészet, önszorgalomból. A SZECS eligazításain vezető pozíciójú fideszes képviselők is megjelentek, továbbá olyan személyek is, akik állami rendezvények lebonyolításáért is felelősek. Ezek a fiatalok nemcsak kampányban dolgoztak, hanem a Békemeneten, vagy egyéb fideszes rendezvényeken is, de akár nagyköveteket is kísérgethettek a Parlamentben.
Az egykori SZECS-es István szerint a most vasárnap Veszprémben tartandó időközi országgyűlési választáson is biztos, hogy aktívan fog működni a listázó csapat.