Nem vonhatják felelősségre a mentőket hamisan vádoló lányt

Még kiskorú.

Az Országos Mentőszolgálat szeretné, ha a szexuális vádba keveredett mentők lelki sebei mihamarabb begyógyulnának. Heteken belül újra magukra ölthetik az egyenruhát és szolgálatba állhatnak - számol be a lap.

Az őket váddal illető lányt azonban nem könnyű felelősségre vonni tettéért. Az ügyvéd szerint csak polgári pert indíthatnak ellene, azonban kiskorúsága miatt ott is csak a törvényes képviselője vagy a gyermekotthon vezetősége felelne miatta.

A lány akkor vallott a mentők ellen, mikor a kórházból már visszakerült a gyermekotthonba. Azt állította, hogy a mentődolgozók megerőszakolták, ám az eljárás során többféleképpen mesélte el a történteket és állításait semmilyen bizonyíték nem támasztotta alá. Az ügyben indult nyomozást ezért bűncselekmény hiányában megszüntették.

Az ügyről itt írtunk részletesebben:

Ártatlanok a szexuális erőszakkal vádolt mentők

Mivel semmiféle bizonyíték nem támasztotta alá V. Szilvia állításait, az ügyben indult nyomozást bűncselekmény hiányában szüntették meg.A Blikk értesülését megerősítette az ügyben érintett ápoló védője is:"Kézhez kaptam a rendőrségi papírt, ez volt az egyetlen logikus döntés.