Merüljön alá a pokolba a szíriai mentősökkel bombázás idején!

 
A háborúk egyik legszörnyűbb velejárója, hogy nem csak a harcoló feleket, vagy a benne élni kényszerülő civileket teszi szépen, lassan elfásult gyilkoló-és túlélőgépekké - de a kezdetben még a tévé és a net előtt szörnyülködve figyelő százmilliók is közönyös, unott borzalomfogyasztókká válnak. Valljuk be: sokszor már rá se kattintunk az újabb lefejezős, halálra kínzós, leszakadt lábú kisfiús, kazettás bombás, vagy öngyilkos merénylős hírre. A háború mérge észrevétlenül, minket, szerencsés kívűlállókat is átjár: megszokjuk a megszokhatatlant, elfogadjuk az elfogadhatatlant. Ezért nagyon fontos, hogy néha készüljenek olyan videók, amelyek a legedzettebb, vagy legunottabb nézőknek is a csontvelejéig hatolnak.
 
A Syria Charity nevű nemzetközi humanitárius- és orvosszervezet Facebook-oldalán közzétett videó pontosan ilyen. 
 
Egy mentős brigáddal merülhetünk alá az aleppói pokolba egy bombázás idején.
 
A háromperces felvételt az egyikükre szerelt GoPro kamerával rögzítették. Tényleg nagyon megrázó képsorok,
 
csak erős idegzetű olvasóknak ajánljuk! 
 
Hogy milyen időket élünk, azt sajnos tökéletesen mutatja, hogy ezt a figyelmeztetést és a 18-as karikát egy héten belül a harmadik videó elé kell kitennem...
 
(A dzsihád-szakértő hozzászólások megelőzése céljából: Az "Allah, akbar!" felkiáltás ebben a helyzetben nem harci jelszó, hanem nagyjából azt jelenti: "Úristen!", "Allah, segíts!")