Messi lett az év sportolója a Time magazinnál

Messi lett az év sportolója a Time magazinnál

Az amerikai hetilap az argentin labdarúgó klasszist méltatta, miután az "futballországgá változtatta az Egyesült Államokat".

Lionel Messit választotta meg a Time magazin az idei év sportolójának - adta hírül az MTI.

A nyolcszoros aranylabdás futballista kulcsszerepet játszott az argentin válogatott tavaly decemberi vb-sikerében, amikor a döntőben tizenegyesekkel legyőzte a címvédő Franciaországot. Ezt követően az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságot (MLS) választotta és az Inter Miamiba igazolt, emelve az MLS nézettségét és színvonalát - áll az indoklásban. Messi miatt hatalmas érdeklődés övezi a Miami mérkőzéseit, a szurkolók pedig felvásárolták az összes nevével ellátott mezt.

"Messi megcsinálta azt, ami eddig lehetetlennek bizonyult: futballországgá változtatta az Egyesült Államokat"

- írta a 36 éves focistáról a Time magazin.

Korábban Simone Biles tornász, LeBrown James kosárlabdázó és az amerikai női labdarúgó-válogatott érdemelte ki a hetilapnál az év sportolója címét.

(Címlapkép: Lionel Messi, az Inter Miami argentin világbajnok játékosa az Aranylabda átadási ünnepségére érkezik a párizsi Chatelet Színházba 2023. október 30-án. Az év legjobb labdarúgójának díját a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választásának alapján ítélik oda. MTI/EPA/Mohamed Badra)