Mészáros Lőrinc cége leállította a Szeged–Röszke vasútvonal felújítását

Mészáros Lőrinc cége leállította a Szeged–Röszke vasútvonal felújítását

Holott a munkálatokba már csaknem két éve belevágtak.

Határozatlan időre felfüggesztette a V-Híd a Szeged–Röszke vasútvonal felújítási munkálatait június 30-tól – értesült a Szabad Európa.

Mészáros Lőrinc cége kivitelező fővállalkozóként kezdett bele már közel két éve, 2021 októberében a vasúti felújításba, a lap információi szerint azonban most minden alvállalkozójának levelet küldött, mely szerint

abba kell hagyni a munkát „a kivitelezés során felmerült műszaki és technikai problémák” miatt.

Az alvállalkozókat arra utasították, hogy tegyék meg a balesetvédelmi, állagmegóvó és vagyonvédelmi biztonságtechnikai intézkedéseket, majd ezt követően teljesen levonulnak a munkaterületről.

Ugyanakkor a portál nem tartja kizártnak, hogy a felfüggesztett munka nyomásgyakorlás is lehet, amennyiben a MÁV ismét minőségi kifogásokat támasztott. A felcsúti milliárdos egy másik cége, az R-KORD Kft. kivitelezésében zajló GSM-R nevű vasúti fejlesztés során például a vasúttársaság komoly bírálatokkal állt elő a munka minőségét illetően, sokszor kihagyták a vasat a vasbetonból, míg másutt balesetveszélyes körülmények, veszélyes hulladék maradt az építkezés után.

(Címlapkép: Mészáros Lőrinc, a V-Híd Csoport többségi tulajdonosa beszédet mond a V-Híd Építő Zrt. és a cseh AZD Praha közös cégalapításáról tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. december 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd)