Mészáros Lőrinc: "Pontosan tudom, milyen egy nagycsaládos helyzete"

Mészáros Lőrinc: "Pontosan tudom, milyen egy nagycsaládos helyzete"

Az ország leggazdagabb embere annak kapcsán fejtette ki "magvas" gondolatait, hogy újra családok nyaralását segíti a Mészáros Csoport.

Nagycsaládos és egyszülős családok nyaralását segíti idén is a Mészáros Csoport, az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állja - írja az MTI.

Mint kifejtik, a témában tartott pénteki, zalakarosi sajtótájékoztatón

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa emlékeztetett arra, hogy amikor megkeresték az üdültetési program ötletével, azonnal mellé állt, hiszen maga is nagycsaládos.

Orbán Viktor szomszédja azonban itt nem állt meg "rendkívüli tanulságokat" felvonultató gondolatmenetével.

"Pontosan tudom, milyen egy nagycsaládos helyzete, többször átéltem fiatal koromban és nem csak az anyagiakra, hanem a család utaztatására gondolok, amely sokszor nehéz feladatot ró a családfőre"

- fogalmazott a felcsúti multimilliárdos, hozzátéve: fontosnak gondolja, hogy az érintett családok minőségi időt tölthessenek együtt.

A NER első számú üzletembere büszkén adta elő, hogy állítása szerint öt év alatt több mint tízezer ember vett részt a programon, és az idén is több mint 500 család számára tudják biztosítani a nyaralást, így mintegy 3000 felnőtt és gyermek tud bekapcsolódni a programba.

Az ezermilliárd forintnyi vagyonnal bíró Mészáros Lőrinc szerényen azt is jelezte, hogy

eddig több mint egymilliárd forintot fordítottak az üdültetési programra, és továbbra is támogatni fogják azt.

A frissen a publikum elé tárt sajtóanyag szerint "a Mészáros Csoport jóvoltából a családok a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban és a Balatontourist füredi kempingjében pihenhetnek az idei nyáron". A július elejétől szeptemberig tartó időszakban ötnapos turnusokban üdülhetnek majd a családok félpanziós ellátás mellett - tudatták a Mészáros-féle cégcsoport közleményében.

Emlékezetes, nemcsak Mészárosnak, hanem nejének, Várkonyi Andreának is bőven van miből jótékonykodnia, legutóbb például mintegy 90 millió forint értékű luxusszettben adott át ennek töredékét érő adományt.

(Címlapkép: Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport, egyben az energiapark tulajdonosa beszédet mond a Bükkábrányi Energiapark zöldhidrogén üzemének ünnepélyes átadóján 2024. június 3-án. MTI/Czeglédi Zsolt)