Mészáros most 1,2 milliárdért szállíthat ásványvizet a MÁV-nak

Megduplázódott az egy évre jutó pénz.

A Mészáros-cégek (Búzakalász 66 Kft., Talentis Agro Zrt., de korábban benne volt a Mészáros és  Mészáros Kft., valamint az R-Kord  Kft. is) által tulajdonolt Vivienvíz Kft. továbbra is a MÁV ásványvíz-beszállítója marad, védőitalként adja el termékeit – olvasható az uniós közbeszerzési értesítő mai számában. A tender értéke 1,2 milliárd forint, ebből 4 év alatt kötelező lehívni 974 milliót. A kiírás szerint Mészáros különböző kiszerelésekben (0,25-0,33 liter, 0,5 liter, 1 liter, 1,5 liter) szénsavas és szénsavmentes vizet szállíthat a vasúttársaságnak.

A Menedzsment Fórum a nyár elején arról írt, a Mészáros-féle ásványvízcég visszahívta a Lupilu szénsavmentes ásványvizeinek egy márciusban gyártott sorozatát, mert a mikrobiológiai laborvizsgálatok ellentétes eredményeket mutattak.

A G7 gazdasági portál kiszámolta, míg korábban a két évre szóló 486,6 milliós keretösszegnek csak felére, 243,3 millióra vállaltak lehívási kötelezettséget, most a négy év alatt lehívandó 974 milliós összeg egy évre vetítve épp a duplája az előző szerződésben rögzítettnek.

A portál a Mészáros Lőrinc lánya, Homlok-Mészáros Ágnes által aláírt szerződésből azt is kiderítette, a több mint 100 millió liter víz leszállításához szükséges raklapok visszaszolgáltatását a MÁV-nak kell megoldania, ezt külön kiszámlázzák az állami vasúttársaságnak.

A közbeszerzési adatbázisban elérhető összegezés szerint a tenderen a felcsúti oligarcha cégén kívül a Holly Hungary Kft. indult még, akik hét pontban is hibás vagy hiányos pályázatot nyújtottak be. Mivel a hiánypótlási felhívásnak sem tettek eleget, ezért a bírálók ezt a pályázatot érvénytelennek nyilvánították.