A Balatonnál terjeszkedik Mészáros és Tiborcz érdekköre

A mohóságnak nincs határa.

Korábban szintén a Heti Válasz írt arról, hogy a Balaton nyugati medencéjében néhány foghíj kivételével a teljes városi partszakaszt ellenőrzése alá vonta a Mészáros Lőrinc vezette üzleti klub. A legértékesebb vízparti óriástelkek megszerzésével, Keszthely mellett Badacsonyban, Balatonakaliban, Almádiban, Akarattyán, illetve Fonyódon és a déli part több más településén is megjelent ugyanez az érdekkör.

A lap emlékeztet rá, hogy első lépésben – a Balatontourist felvásárlása révén – még csak egy „üres” kempingüzemeltető vállalatot fogtak, az újabb projekt viszont már az egykori vagy jelenlegi táborhelyek, strandok tulajdonjogának megszerzéséről szól.

A legnagyobb, 100 ezer négyzetméteres fonyódi partszakaszra az FND Kemping Kft. tette rá a kezét, amelynek vezetőjét, Kiss Zsófiát az Index Tiborcz-közeliként azonosított egy hotelprojekt kapcsán.

A mostani FND-ügyletet, a többi kempingterület-szerzéshez hasonlóan, a Mészáros Lőrinccel összeépült kisbank, a B3 Takarék finanszírozza – írja a Heti Válasz.

A Tiborcz-féle BDPST Ingatlanforgalmazó Zrt.-nek is jutott a balatoni területhódításból: a cég júniusban hozzájutott az évek óta fedél nélkül omladozó, klasszicista Ranolder-villához, míg a Magyar Nemzet nemrég további badacsonyi ingatlanügyletekről is tudósított.