Hivatalos: a Kúria is kimondta, hogy Mészáros Lőrinc bizony közszereplő

Hivatalos: a Kúria is kimondta, hogy Mészáros Lőrinc bizony közszereplő

Gazdasági tevékenysége kapcsán közszereplőnek minősül Mészáros Lőrinc - ezzel a döntéssel zárta le a Kúria Mészáros Lőrinc és a Válasz Online közötti pert, írja a konzervatív portál.

A pert még Mészáros Lőrinc indította egy, a Válasz Online-on megjelent cikk miatt, amelyben a lap arról írt, hogyan szerezte meg Mészáros egyik embere, Vörös József ügyvéd a portál elődjének, a Heti Válasz hetilapnak a teljes online archívumát. 

Emlékezetes, a hetilapot 2018 őszén bedarálták, annak archívuma pedig Mészáros ügyvédjéhez került. A felcsúti milliárdos vállalkozó azonban pert indított a portál ellen, vitatva azt, hogy neki bármi köze lenne az eseményekhez.

A bíróság azonban első, másod, és immár harmadfokon is kimondta, hogy a Válasz cikkében szereplő információk, ahogy írják, elegendő ténybeli alapot biztosítottak ahhoz a következtetéshez, hogy „a versengő pályázatok nem egyéni üzleti döntések voltak, hanem annak hátterében a felperes érdekköre áll”.

Emellett a Kúria azt is kimondta, hogy

Mészáros Lőrinc már hiába nem politikus, mióta már nem ő Felcsút polgármestere, ettől még "a gazdasági életben betöltött szerepét illetően a személyével kapcsolatban a vélemény-nyilvánítás lehetőségei az átlagosnál jóval tágabbak".

A döntésnek arra egyébként nincs hatása, kinél van a Heti Válasz 18 évet felölelő archívuma, így az továbbra sincsen a lap korábbi munkatársainál.