Mészárosék helikoptere a hatvanpusztai Orbán-birtok fölött is átrepülhetett

Mészárosék helikoptere a hatvanpusztai Orbán-birtok fölött is átrepülhetett

Orbán Viktor jó barátja, Magyarország leggazdagabb embere és hites felesége, Várkonyi Andrea szombaton helikopterrel utaztak Szegedre. A helikopter útban hazafelé Felcsút felé is elrepült, hogy utasai megszemlélhessék Orbán Győző hatvanpusztai „majorságát”.

Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea szombat délelőtt a szegedi repülőtéren kiszállt egy fekete helikopterből. Az OE-XWY lajstromjelű, osztrák tulajdonban lévő bérgépet két sötétített üvegű Mercedes, egy kisbusz és egy szedán várta – írta meg a Telex egy olvasójuk beszámolója alapján, akit a NER-es milliárdos testőrei távol tartottak a helikoptertől.

A helikopterből még egy férfi és egy nő szállt át a kisbuszok egyikébe, de őket nem sikerült azonosítani.

A Mészáros-Várkonyi páros már tavasszal is helikopterezett Szedre, amikor ballagásra érkeztek. Akkor is két Mercedes kisbusz várta őket. A helikopter egy Agusta A109SP Da Vinci, ami az osztrák Glock Aviation tulajdonában van, ám a honlapjuk nem tüntetheti fel a bérelhető gépek között. Ennek ellenére az elmúlt években többször előfordult magyarországi repülőtereken. A Szegeder megkereste a Mészáros Csoportot az oligarcha szegedi helikopterútjával kapcsolatban, de egyelőre nem kaptak választ.

Hazaúton kirándultak egyet, hogy meglessék felülről a Orbán Győző nevén lévő hatvanpusztai majorságot.

A helikopter MLAT-vevőjének adataiból az kiderül, hogy a gép szombaton 10 óra után pár perccel szállt fel a budaörsi repülőtérről. 10:24-kor ugyan eltűnt a jel Kiskunfélegyháza közelében, de nagyjából 10:35-kor érkezhetett a szegedi repülőtérre, tehát mindössze fél órába telt az út odáig.

Szegedről 14:45 körül szállt fel újra a helikopter, és egyenesen Felcsút felé repült, de Alcsútdoboz felett irányt változtatott és elrepült a hatvanpusztai Orbán-birtok fölött, viszont nem szállt le, majd 15:35 körül visszatért Budaörsre.

Így élnek ők...

(Címlapkép: illusztráció, Agusta.com)