Mexikó Szerbiát játszik - Vörös szőnyeg a bevándorlóknak Amerika felé

Nem, az Egyesült Államok sincs biztonságban az afrikai migránsoktól.

A jobboldali hírportál az El Universal-ra hivatkozva arról számolt be, hogy az elmúlt hetekben nagy számban érkeztek az országba szomáliai migránsok, akik egyből jelentkeztek is a mexikói bevándorlási hivatal embereinél, hogy minél előbb az amerikai határhoz szállítsák őket.

A bevándorlók célja az, hogy menedékjogért folyamodjanak az amerikai hatóságoknál.

Beszámolók szerint a mexikói hatóságok aktívan közreműködnek a migránsok északra juttatásában.

Ennek érdekében állítólag minden bevándorló 20 napos tartózkodási engedélyt kap, ami lehetőséget biztosít számukra, hogy kényelmesen elérjék a mexikói-amerikai határszakaszt.

[fb_pages_codes:immigration]

Az El Universal információi szerint ilyen iratokat az olyan országokból érkezők kapnak, akikkel Mexikónak nincs diplomáciai kapcsolata. Az újság szerint a metódus arra szolgál, hogy az ilyen típusú illegális bevándorlók mielőbb önként elhagyják Mexikó területét, és az államnak ne kelljen bajlódni a származási országukba történő visszatoloncolással, ami költséges és diplomáciailag bonyolult folyamat lenne.

A Breitbart szerint augusztusban volt olyan hét, amikor 424 afrikai bevándorló adta föl magát a mexikói bevándorlásnál az Amerikába jutás reményében, ezeknek az embereknek pedig a kaliforniai Calexico és San Ysidro, valamint a texasi El Paso volt a fő úti célja.

A hírportál a Mexicali határvárosban működő La Cronica értesüléseire hivatkozva hozzáteszi, hogy pénteken mintegy 180, Kongóból, Szomáliából, Angolából és egyéb afrikai államokból érkező bevándorló várakozott a településen arra, hogy átjusson az amerikai-mexikói határon.

A helyi orgánum videóriportot is készített az átjutás reményében gyülekező afrikaiakról:

[video:https://youtu.be/E2ZX4uqFBmY]

(Fotók: La Cronica / Breitbart)