A Rózsadombon lesz a mezőhegyesi Ménesbirtokot kezelő alapítvány székhelye

A Rózsadombon lesz a mezőhegyesi Ménesbirtokot kezelő alapítvány székhelye

Október 27-én bejegyezték a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t az államtól átvevő Jövő Nemzedék Földje Alapítványt, amelynek székhelye az iratok tanulsága szerint a Rózsadombon lesz - írja a HVG.

A kuratórium elnöke a kormánybiztosként a gazdaságot irányító Lázár János lett, a tagok közül pedig nagyjából egy hónapja nyilvánosságra került többek között Csányi Attila, Csányi Sándor fiának, illetve Kerezsi Miklós agrárvállalkozónak a neve. Említésre méltó még a kuratóriumi tagok közül Balczó Barnabás, aki korábban Lázár kabinetfőnöke volt a Miniszterelnökségen, illetve Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke.

A foglalkoztatási adatokra általában igen gyakran hivatkozó Orbán-kormány kormánybiztosa által vezetett gazdaságban a foglalkoztatás nem éppen büszkeségre okot adó módon alakul: helyi források szerint nagy a fluktuáció, mivel elsősorban nem a helyieket veszik fel, a legutóbbi negyedévben az egy főre jutó havi bér pedig mindössze 94 ezer forint volt.