Több mint egymilliárdos felújítást végeznek a Mezőhegyesi Ménesbirtokon

Több mint egymilliárdos felújítást végeznek a Mezőhegyesi Ménesbirtokon

Drága istálló és kocsiszín készül a Lázár János nevéhez fűződő komplexumban.

Nettó 1,055 milliárd forintért újítják fel a kocsiszínt és a versenyistállót a Lázár János-féle Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél - számol be az Átlátszó. A szóban forgó felújítási munkálatokért a tenderen győztes Galéria Invest Kft. felel majd. 

Az évek óta állami forrásokat kapó Ménesbirtok tavaly óta a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány kezében van, amelynek az építési és beruházási miniszter ül a kuratóriumi elnöki székében.

Az Átlátszó által idézett közbeszerzés szerint 

a rekonstrukcióval érintett nettó alapterület kocsiszín esetében 1286 m2, versenyistálló 1003 m2, az összes hasznos alapterülete 2289 m2, tervezett (kialakult megmaradó) építménymagasság 5,33 m. Az engedélyezett építési tevékenységgel felújítandó épületegyüttes műemléki védelem alatt áll.

A portál felidézi, két hónapja folyamodtak közérdekű adatigényléshez, és nemrég derült ki, hogy a kormány mintegy 15 milliárd forinttal támogatta meg a Lázár János nevéhez köthető agrárkomplexumot. Konkrétabban

a Mezőhegyesi Ménesbirtok budapesti címére bejegyzett vagyonkezelő alapítvány, a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány kapta a számottevő állami támogatást.

22 milliárdos közbeszerzést nyert a Mészáros és Mészáros Kft. a Mezőhegyesi Ménesbirtok fejlesztésére

Csaknem 22 milliárd forintos közbeszerzést nyert el az Opus Global Nyrt. érdekeltségi körébe tartozó Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól - közölte honlapján pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).

Szintén emlékezetes, tavaly novemberben a Mészáros és Mészáros Kft. nyerte nettó közel 22 milliárd forintos ajánlatával az Országos Vízügyi Főigazgatóság által kiírt „Mezőhegyesi Ménes Birtok tervezés és kivitelezés” nevű közbeszerzést.