Mi készül? Észak-Koreának nem áll szándékában elkerülni a háborút Dél-Koreával

Mi készül? Észak-Koreának nem áll szándékában elkerülni a háborút Dél-Koreával

Kim Dzsongun szerint az ország fő ellensége Dél-Korea, de azt állítja, nem fog egyoldalú háborút indítani.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető szerint az ország fő ellensége Dél-Korea, és nem áll szándékában a Korea-közi háború elkerülése - közölte szerdán a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

"Ha Dél-Korea megpróbálja bevetni a fegyveres erőket a KNDK ellen vagy fenyegeti a szuverenitását és biztonságát, és lehetőség adódik rá, habozás nélkül megsemmisítjük Dél-Koreát úgy, hogy minden kézzelfogható eszközt és erőt mozgósítunk"

- szögezte le Kim az MTI tolmácsolása szerint.

A "dél-koreai klán" a legfőbb ellenségünk, ezért a KNDK-nak az ellenséges állammal fenntartott kapcsolataiban mindenekelőtt prioritásként kell kezelnie az önvédelmi képességek és az atomháborús elrettentő katonai erők megerősítését - jelentette ki a diktátor, hozzátéve, hogy

nem fog egyoldalú háborút indítani, ugyanakkor nincs szándékában elkerülni a háborút.

Mindeközben Kim hétfőn és kedden hadianyag-gyárakban tett látogatást, és elégedettségét fejezte ki, amiért az üzemek új típusú fegyvereket és felszereléseket fejlesztettek, és elrendelte, hogy szigorúbban fokozzák az ország háborús felkészültségét - közölte a KCNA.

Kim korábban, az év végi párttalálkozón kijelentette, hogy a Korea-közi kapcsolat két egymással ellenséges nemzet kapcsolata, és nincs értelme a megbékélésnek és az esetleges egyesülésnek Dél-Koreával.

(Címlapkép: Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, Pak Dzsong Cson, a Koreai Néphadsereg tábornagya és Kang Szun Nam, a honvédelmi minisztérium tábornoka a hadsereg vezérkarának kiképző központjában augusztus 29-én. MTI/EPA/KC)