Miért nem fizeti ki az állam a KLIK-ösztöndíjakat?

Dúró Dóra szerint komoly gond az ösztöndíjak kifizetésének csúszása. A felelős megnevezését követeli.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a Klik kéthetes csúszásban van a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programban részt vevő hallgatók juttatásának kifizetésével, ezzel megélhetési problémákat okoz az érintetteknek.

A nemzeti párt szakpolitikusa arra figyelmeztet, hogy a programban résztvevők komoly kötelezettségeket vállaltak, döntésük meghozatalakor fontos tényező volt a rendszeresen érkező ösztöndíj, amelynek bizonytalanná válása az egész kezdeményezés hitelét veszélyezteti.

A Jobbik szerint a Kliknek azonnali hatállyal el kell utalnia az összeget, és meg kell neveznie a kifizetések csúszásáért a felelőst.

Egy magyar állampolgár kötelezettségeinek, például adójának be nem fizetése is büntetést von maga után - emlékeztetett Dúró Dóra, majd hozzáfűzte: ezek alapján elvárható, hogy az állam intézményeiben is legyen következménye a késlekedésnek. Ha az oktatási tárca komolyan gondolja a tanárképzésben résztvevők kiemelt támogatását, akkor mindent meg kell tennie azért, hogy a megérdemelt ösztöndíj valóban meg is érkezzen a hallgatókhoz - szögezte le a politikus.