Míg tart az árvíz, Lázár különengedéllyel juthatott hozzá egy kis állami erdőhöz a kastélyánál

Míg tart az árvíz, Lázár különengedéllyel juthatott hozzá egy kis állami erdőhöz a kastélyánál

Alig ad érte többet, mint másfél millió forintot, ráadásul a jogszabályi tiltás dacára jutott hozzá a miniszter.

Lázár János építési és közlekedési miniszter egy 7815 négyzetméteres erdőt vehetett meg az államtól, holott az állami erdők értékesítését alapesetben jogszabály tiltja - számol be az Átlátszó. Az Agrárminisztérium azonban felmentést adott ez alól a zes tárcavezetőnek, aki 1,5 millió forintos vételárat fizet az államnak.

Hódmezővásárhely augusztusban tette közzé, hogy

egy külterületi, a batidai kastélyhoz közeli 7835 négyzetméteres erdőt elad az állam 1 581 000 forintért.

Az ügyletet pedig az Agrárminisztérium engedélyezte. A dokumentumból az is kiderül, hogy a vevő Lázár János. A terület légvonalban mintegy 3 kilométerre fekszik a Nagyréti Vendégháztól, a kastély melletti földek többsége pedig már régóta a miniszteré.

A szerződésben az is szerepel, hogy az adásvételre a jogszabályi előírások a mérvadóak, vagyis alapból az állami erdők eladásának tilalma, de ezt sikerült megkerülni. Ugyanis azt írták: „Az ingatlan művelési ága erdő, azonban az Agrárminisztérium az FgF/166/15/2023. számú nyilatkozatával az ingatlan értékesítéséhez hozzájárult”.

Tehát Nagy István agrárminiszter külön megengedte, hogy Lázár János a jogszabályi tiltás ellenére állami erdőt vehessen.

Nemrégiben derült fény a portál révén arra is, hogy kilométerenként körülbelül félmilliárd forintot költ a Magyar Közút egy olyan négyszámjegyű mellékútra, melyen alig van forgalom. Ez a mellékút az M43-asról éppen Lázár említett batidai kastélyához vezet.

(Címlapkép: Lázár János - Facebook)