Mikor reagálnak végre a hatóságok a fideszes kémbotrányra?

Mint ismert, a két előzetes letartóztatásban lévő illető ezer szálon kötődik a Fideszhez.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján szóvá tette, hogy a titkosszolgálatok és a belügyi tárca nem cáfolt semmit az elmúlt hetekben a sajtóban megjelent információkból. A két előzetes letartóztatásban lévő illető

"ezer szálon kötődik a Fideszhez"

- jelentette ki.

A jobbikos politikus a titkosszolgálatoktól és hatóságoktól választ vár arra, hogy a két ember milyen adatokat adott át és kinek, továbbá hogy ezzel milyen károkat okozott az országnak.

Mirkóczki Ádám a Fidesztől azt kérdezi, mely politikusok álltak baráti, üzleti vagy politikai kapcsolatban a letartóztatottakkal, s vizsgálják-e azt, hogy az érintettek és cégeik hogyan jutottak 1,5 milliárd forint közpénzhez, miközben az Alkotmányvédelmi Hivatal kockázatot állapított meg náluk. Arra is választ vár, hogy az összegekből jutott-e bármennyi offshore hátterű cégekhez, valamint a cégektől a Fidesz vagy a Fidelitas kapott-e anyagi támogatást - jelentette ki.

Ha hinni lehet a híreknek, akkor a két ember a honvédelmi tárcától tudott minősített adatokat átjátszani, így ennek kell, hogy legyen felelőse - tette hozzá.