Milyen termékek kaphatók pántoláshoz? (x)

Milyen termékek kaphatók pántoláshoz? (x)

A logisztikai iparág a múlt században hatalmas fejlődésen ment keresztül. Nemcsak a közlekedési fejlesztések, hanem a rengeteg újonnan felfedezett és alkalmazott alapanyag is sok területen hozott változásokat, amelyek nagyban megkönnyítették mind a fuvarozók, a kereskedők, de még a raktárakban dolgozók életét is.

Csökkenti a sérülések, illetve a károsodás veszélyét

A cadmas.hu webáruházban többfajta pántolószalagot is megvásárolhatsz. Ezeket a remek és ma már alapvető csomagolóipari termékeket igazából nem köthetjük egy feltalálóhoz, hanem inkább több különböző találmány és fejlesztés eredményeként születtek meg az évek során. A fejlesztés és korszerűsítés zajlik napjainkban is.

A pántolószalagokkal elsősorban a termékek biztonságos rögzítését lehet elérni. A csomagokat vagy kisebb-nagyobb rakatokat, rakományokat ezáltal stabilan lehet rögzíteni az adott szállítóeszközön. Lehet ez kamion, konténer, de repülőgép csomagtere is. A szállítás közben óhatatlanul fellépő mozgások során így sokkal védettebbek lesznek a dolgok, kisebb a károsodás veszélye.

A megfelelő pántolószalagot a megfelelő feladathoz

A cadmas.hu oldalán is többféle pántolószalag típus közül választhatod ki a számodra, illetve az adott feladathoz legjobban megfelelőket. Ha például nem fix helyen kell pántolni, vagy eltérő, illetve szabálytalan alakúak a rakományok, akkor célszerű a kézi pántolószalagokat alkalmazni. Ha viszont automata vagy félautomata csomagolásról van szó, és egységesek a csomagméretek, akkor már a gépi pántolószalagok alkalmazása jöhet szóba.

Az acél pántolószalagokat akkor érdemes választani, ha nagy szakítószilárdságra és atombiztos tartásra van szükség. Ám az acél pántszalagok használata gyakorlatot és nagy körültekintést kíván.

Ma már remek műanyag pántok léteznek

Ha olcsó, de költséghatékony pántolószalagot keresel, akkor a polipropilén pántok remek választásnak bizonyulhatnak. A cadmas.hu webáruházban is beszerezheted ezeket különböző szélességben, vastagságban, ráadásul még többféle színben is. Nagy a szakítószilárdságuk ezeknek a termékeknek is, ám a megfeszítést követően kissé meg szoktak nyúlni. Emiatt inkább közepes és könnyű rakatok és csomagok esetén érdemes csak választani ezeket.

A poliészter pántok a legmerevebbek és a legerősebbek a műanyagok között, emiatt valóban alternatívát jelenthetnek az acélpántolásra is. Jól bírják a terhelést és sokáig feszesek maradnak. Az áruk pedig sokkal kedvezőbb. Ha nagy feszítést igénylő és feszességet mindvégig tartó pántolási feladathoz keresel kellékeket, akkor ezek szuperül be tudnak válni. Mind kézi, mind gépi alkalmazásuk lehetséges. Emellett pedig sokkal barátibb az áruk az acél pántolószalagokhoz képest. Biztonságosabban és könnyebben kezelhetők és még újrahasznosíthatók is.

A cadmas.hu webáruházban megrendelhető pántolószalagokra sok helyzetben biztosan számíthatsz.