Minden intézményben biztosítani kell a gyerekek felügyeletét és étkezését

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár több órás egyeztetést követően írta alá a pedagógusok sztrájkbizottságának képviselőivel az április 20-i egynapos sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatásokról szóló megállapodást.

Ennek értelmében a gyermekek és a szülők érdekeit szem előtt tartva minden diák mehet iskolába és egyéb köznevelési intézménybe április 20-án.

"Sztrájkolni mindenkinek van joga, de ahhoz nincs, hogy a gyerekek életét ellehetetlenítse, a kormány ezért tartotta szükségesnek, hogy a felügyeletet és étkeztetést minden iskolában megoldják"

- olvasható a közleményben.

Az államtitkárság emlékeztetett, a kormány továbbra is azon az állásponton van, hogy a gyermekek és a pedagógusok érdekét kizárólag a párbeszéd és a közös munka szolgálja.

A sztrájkot hirdető szervezetek a minisztérium többszöri meghívása ellenére nem voltak hajlandóak részt venni a Köznevelési Kerekasztal munkájában, holott a kerekasztal már bebizonyította, hogy a leghatékonyabb fóruma az egyeztetésnek és számos ügyben rövid idő alatt eredményt ért el.

A minisztérium továbbra is várja a kerekasztalhoz az érintetteket - tették hozzá.