Mindenáron elégtételt akar a bukott polgármester. Facebookos hozzászólások miatt

Mint az ismeretes tavaly több százan megosztottak egy facebookos bejegyzést, közülük 17 embert később kihallgattak, egy részüket rabosították. A bejegyzés ugyanis arról szólt, hogy egy siófok belvárosi, önkormányzati ingatlant nagyon olcsón adtak el, egyesek szerint elégé vitatott körülmények között, történt ez a fideszes Balázs Árpád polgármestersége idején.

Balázs Árpád az állítások miatt feljelentést tett. A Pécsi Ítélőtábla február 8-án úgy döntött, hogy az eddig a Siófoki Járásbíróságon folyó ügyből kizárja a siófokiakat, illetve a kaposvári törvényszéket, mivel Balázs Árpád felesége a Siófoki Járásbíróságon bíró. A Szekszárdi Járásbíróság kapta meg az ügyet.

Az ügy magánvádas eljárásként indult meg, ami az ügyészség miatt később közvádassá alakult át, tekintve azt, hogy a polgármester közfunkciót töltött be. Emiatt történhetett meg a rabosítás. Most újra magánvádas lesz a tárgyalás. Kérdésként azonban felmerül, hogy ezután megtartják-e a rabosítás során megszerzett adatokat vagy törlik azokat. A 444.hu megkérdezte a polgármestert, hogy miért ragaszkodik a bírósági eljáráshoz, néhány megosztás miatt, a politikus azt mondta, hogy nem köteles eltűrni a gyalázkodást, a mocskolódást, elégtételt akar.