Mindenkit megnyugtat a NASA: a következő száz évben nem fenyegeti aszteroida becsapódása a Földet

Mindenkit megnyugtat a NASA: a következő száz évben nem fenyegeti aszteroida becsapódása a Földet

Az amerikai űrkutatási hivatal ezt a legújabb bolygóvédelmi stratégiájában tudatta.

A következő 100 évben nem fenyegeti a Földet aszteroida becsapódása - közölte legújabb bolygóvédelmi stratégiájában az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).

A NASA mintegy harminc éve tanulmányozza azokat a Föld-közeli objektumokat (NEO), amelyek a Nap körül keringenek, és időnként 50 millió kilométernél jobban megközelítik a Földet. Ezek az objektumok segíthetnek a kutatóknak jobban megérteni a Naprendszer keletkezésének történetét, de némelyik olyan pályán halad, amelyen potenciálisan fennállhat annak veszélye, hogy összeütközik a Földdel - emlékeztetett a NASA.

"Aszteroida becsapódása a Földbe katasztrofális pusztítást okozhat, és ez az egyetlen olyan természeti katasztrófa, amelynek teljes elhárításához az emberiség nem rendelkezik a megfelelő technológiával"

- magyarázta az MTI beszámolója szerint Lindsey Johnson, a NASA bolygóvédelmi illetékese, aki azt is elmondta, hogy a stratégia közzétételével az amerikai űrhivatal országos és nemzetközi szinten is elő szeretné segíteni a munkát a Föld megvédése érdekében.

Címlapkép: Az amerikai űrügynökség, a NASA által 2023. március 13-án közreadott műholdfelvétel a Freddy névre keresztelt ciklonról Mozambik felett március 12-én. (MTI/EPA/NASA WORLDVIEW)