Mindig van lejjebb: RPG-vel végzett ki egy tizenéves fiút az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam elmeháborodott hívei újabb bestiális kivégzési módot találtak ki: RPG-vel gyilkoltak meg egy tizenéves fiút.

A rémtettről készült videó felvételeiről a Szíriai Emberi Jogi Megfigyelőközpont adott hírt. A szíriai ellenzéki szervezet portálja szerint a kivégzés az ország észak-keleti részében található Deir-ez-Zor tartományban történt. A videó elején a szerencsétlen fiú fejére olvassák "bűneit": harcolt az IÁ ellen, és gránátvetővel megölte két "testvérüket". Az egyszemélyes rögtönítélő "bíróság" őt ezért "Allah ellenségévé" nyilvánította és arra ítélte, hogy ő is "ugyanígy haljon meg".

Ezután a kikötözött fiúra lő egy RPG-vel. A gyilkos valószínűleg elhibázhatta a célpontot, mert a felvételen látható, hogy a fiatal harcos meghalt ugyan, de nem tépte darabokra a gránát. A kivégzés után testét barbár módon meg is becstelenítik, riutálisan megtapossák a fejét.


 

A portál úgy tudja, az IÁ vérengzéseiről szóló felvételeken többször is látható szakállas férfi albán származású. A tartományban az elmúlt napokban 11 embert, köztük két fiatal fiút végeztek ki az Iszlám Állam fegyveresei.