Véleményük szerint a közétkeztetés minőségének javításához a főzőkonyhák felújítására, korszerű konyhai berendezésekre, megemelt közétkeztetési normatívára és méltányos konyhai dolgozói munkabérre lenne szükség. Szabó Péter emlékeztetett arra is, hogy a magyar diákokat képviselő – legitimen megválasztott – Országos Diákparlament két ajánlásában is kéri a kormánytól a közétkeztetés minőségének javítását, illetve a közétkeztetési normatíva emelését.
A Jobbik IT ezért felszólítja a kormányt, hogy tegyen intézkedéseket a közétkeztetés minőségének javítása céljából, hogy egy egészségesen táplálkozó, korszerű étkezési kultúrával rendelkező generáció nőjön fel. Ennek érdekében biztosítson forrásokat a főzőkonyhák felújítására, korszerű konyhai berendezések beszerzésére, és emelje a közétkeztetési normatívát, illetve a konyhai dolgozók munkabérét, hogy a magyar diákok egészséges, jó minőségű ételekhez jussanak!