Hivatalos: a Nemzetbiztonsági bizottság előtt kell felelnie Bayer Zsoltnak

Megvan az időpont.

Még a választási kampányban kezdett a semmiből oknyomozni Bayer Zsolt, amivel a Migration Aid lejáratását célozta meg, azonban később kiderült, a Fidesz házi publicistája az izraeli titkosszolgákat foglalkoztató a Black Cube emberének az akcióját dolgozta fel az anyagában. De hogy juthatott külföldi titkosszolgálati információkhoz Bayer Zsolt, ki volt a magyarországi civilszervezet elleni fedett akció megrendelője? Hol a rés a pajzson?

Többek között ezekre a kérdésekre kell felelnie Bayer Zsoltnak az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága előtt.

Letörölték Bayer Zsolt cikkeit, miután kiderült, egy izraeli hírszerző céggel dolgozhattak

A választási kampányban a jobbára csak perifériás gőzlevezetésre tartott házipublicista, Bayer Zsolt váratlanul oknyomozó cikksorozatba kezdett: arról írt, hogy a Migration Aid nevű menekültsegítő szervezet sorosista emberei egy „vegyes, magyar és migránscsaládokból álló falvat, kísérleti életteret hoznának létre Magyarországon", de persze minden a pénzről, meg Soros György politikai befolyásának növeléséről szól.

Mirkóczki Ádám az Alfahírnek elmondta, múlt hét elején ment a bizottság titkárságától a hivatalos meghívó a Magyar Idők és az Echo TV szerkesztőségébe, amit a hét második felében át is vettek, így azt már Bayer Zsolt is kézhez kapta.

A bizottsági ülés jövő kedden, október 9-én, reggel 9-kor lesz.

A Black Cube-sztori lesz az első napirendi pont, és ennek keretében az Alkotmányvédelmi Hivatal mellett hallgatnák meg Bayer Zsoltot is. A politikus azt nem tudta megmondani, hogy a publicista meghallgatása sajtónyilvános lesz-e, arról ugyanis a napirend keretében kell majd szavazni.

"Derüljön ki, ki volt a megrendelő, ki volt a kivitelező, bár azt nagyjából tudjuk, és mi volt a cél a lejáratáson túl, hiszen itt egy magyar civilszervezetet Bécsben az izraeli titkosszolgálat segítségével megpróbáltak befűzni. Minden szála gyanús ennek a történetnek"

- fogalmazott Mirkóczki Ádám.

Egy hét múlva kiderül, elmegy-e meghallgatásra Bayer Zsolt, azaz eldől, melyik az erősebb, a Fidesz parancsa, vagy az ő egoja.